Bahan2 basah :-
- 250gram cream cheese
- 100gram butter/margerin
- 100-150gram yogurt kosong atau berperisa
- 1/2 cawan gula aising
- Biskut merry secukupnya
- Kek span atau ape saje (jika mahu letak kek sahaja)
- Ibu nescafe/kopi suam
- Serbuk koko/coklat/kopi /nescafe (guna mana yang ada je)
Cara2 mengadunnya :-
- Blender cheese dengan butter/margerin,gula dengan yogurt pukul sampai kembang.
- Sediakan bekas lain untuk susun cheese bersama biskut2.
- Susun kek/biskut merry dengn kemas.
- Lapiskan loyang dengan cheese yang siap dibancuh di atas biskut tadi.
- Tuang sikit ibu nescafe ke biskut/kek biar ia meresap.
- Ulangi proses sampai habis.
- Lepas siap,simpan dalam peti sejuk selama 4/5 jam ataupon dibiarkan semalaman.
Nihasil gambar Tiramisu yang telah siap :-
nampak sedap kan..?.. |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan